Villaitana - Longstay

Villaitana är en riktig klassiker, det är en av de destinationer som varit med allra längst i vårt program och år efter år fortsätter succén. Nu kan vi äntligen även erbjuda denna kompletta destination som Longstay! Bra flygförbindelser och kort transfer gör resan väldigt bekväm. På Melia Villaitana Hotel & Resort väntar två strålande Jack Nicklaus-designade golfbanor precis intill hotellet, och bara minuter till pulsen i Benidorm. 

Allmänt

Villaitana är i vårt tycke en av Europas bästa golfresorter. Direktflyg till Alicante och därifrån en kort transfer norrut längs kusten. Strax innan ankomst skymtar skylinen i Benidorm, inte helt olikt Dubai. Här i det perfekta golfklimatet på Costa Blanca ligger golfresorten Villaitana med allt vad man kan förvänta sig av ett 4-stjärnigt hotell. Hela anläggningen har den charmiga atmosfären av en mindre medelhavsby med smala gator, torg, ett par restauranger och barer. Utanför dörren finns dessutom en av kustens absolut bästa banor, ritad av självaste Jack Nicklaus. Några kilometer bort ligger Benidorm, med en ljuvlig strandpromenad där Medelhavets vågor rullar in. Restaurangerna är otaliga, shoppingen riklig och kvällsaktiviteterna pulserande. Detta är som hand i handsken för en lyckad longstay-vistelse, golfbanor vid boendet och direkt närhet till både stad och utflyktsmål.

 

  

 

Villaitana

Golfvärd Ja
Golf Academy Ja. Läs mer om Golf Academy.

Avstånd Hotell-Golf 300 m
Avstånd Flygplats Alicante 50 km

Antal rum på hotellet 238
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter m.m.
Tävlingar 2 per vecka. Vinn presentkort värt 1.000:-

Golf

De två 18-hålsbanorna är roliga, spännande och intressanta att spela, Jack Nicklaus Design har verkligen lyckats. Mästerskapsbanan heter Campo Levante och den lite kortare och trixigare banan, par 62, kallas Campo Poniente. Låt dig dock inte förledas av att den är kort. Svårigheter finns, och med ganska stora höjdskillnader är klubbvalet lurigt. Campo Levante (mästerskapsbanan) passar alla typer av spelare. De med lite högre handicap kommer att gilla banans breda fairways, medelhandicaparna kittlas av utmaningarna och de duktiga spelarna får förbereda sig på att det inte är att bara ”ställa ut klubborna” och göra par på varje hål. På roliga Campo Poniente har du som slår lite längre möjlighet att nå några av par 4-hålen från tee. I varje fall om det är medvind! Övriga hål på Poniente kräver en stor portion spelstrategi för att inte bollen ska hamna i någon av alla bunkrar. Som sig bör i Costa Blancas heta klimat, har båda banorna bermudagräs på fairway. Denna typ av gräs är av en sträv typ vilket gör att bollen ligger ”uppe” på gräset. Vintertid tappar gräset sin gröna färg men är lika bra att slå från som på sommaren. Som longstay-resenär ingår 16 greenfee under en månads vistelse, dessa 16 greenfee är uppdelade på 12 golfrundor Levantebanan och 4 rundor på Ponientebanan.Starttider varierar, men oftast spelar man på eftermiddagen. Vill man spela mer bokas extra greenfee på plats direkt med klubben.

 

  

 

Villaitana Golf Club

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Campo Levante, Par 72  5777   4687 
                 Campo Poniente, Par 62  3288   2559

Hcp-gräns 36+
Drivingrange Ja
Greenfee 16 st heldagsgreenfee på Villaitana GC. 

 

Scorekort Campo Levante

Scorekort Campo Poniente

 

Boende

Fräscht och trivsamt – Melia Villaitana är fantastiskt bra. Inom hotellområdet finns ytterligare ett hotell, samt flera restauranger för alla smaker. Longstay-gäster bor i s.k. Family Suites, lite större rum än veckoresenärer med möjlighet till matlagning i egen regi i den lite enklare pentrydelen. Självfallet finns det även porslin, tallrikar, kylskåp, kokplattor och annat nödvändigt för att kunna trivas som longstay gäst på Villaitana. I Benidorm finns mångder av livsmedelsaffärer, vår ortspersonal på plats arrangerar "shoppingturer" till Benidorm ett par gånger varje vecka. Familjesviterna inhyser två separata sovrum, det går faktiskt att dela en svit på 4 personer även om vi anser att vistelsen blir mer bekväm att bo två personer i sviterna. På Villaitana finns dessutom spa, flera poolområden och barer – ja, här finns det mesta. Allting ligger koncentrerat vilket skapar både harmoni och en känsla av välorganiserad lyx. Vad sägs om att starta kvällen med en drink, kanske i den ståtliga baren i hotellobbyn för att sedan njuta av en god middag i någon av restaurangerna. För visst är det så, även om man har möjlighet att tillaga sin egen mat, så är det härligt att unna sig att äta på restaurang när man ändå är på semester!

 

  

 

Melia Villaitana Resort

4-stjärnigt golfhotell av god standard
Läge Direkt på banan, några kilometer från Benidorm.
Rum 238.
Faciliteter Utomhuspool, Spa, restauranger och barer. Enklare pentry i familjerummen.
Pension Självhushåll

Video

Presentation av Villaitana Golf Resort

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i Longstay-resor till detta resmål?

21 nätter i Family Suites med självhushåll, 12 greenfees på Villaitana, flyg, flygskatt, flygplatstransfer, service av vår golfvärd och pro.

 

Lägsta pris: 13.995:-

Longstay från 21 dagar!

När du åker på Longstay till Villaitana kan du välja att resa 21 dagar eller mer. Vi har bokningsbara paket online på både 21 och 28 dagar.Vädret just nu

+26.1 °C


Klimat