Costa Blanca, La Sella

Hjälten och tillika Ryder Cup-kaptenen José María Olazabal gjorde inte bara mirakel med det Europeiska laget i Chicago under hösten 2012. Han har också skapat ett antal riktigt fina golfbanor. En av dessa är 27-hålsanläggningen La Sella Golf Course strax norr om Alicante.

Allmänt

Vid foten av berget Montgo mitt i mellan Alicante och Valencia ligger La Sella i nationalparken med samma namn. La Sella är en komplett golfanläggning, 27 hål designade av Jose-Maria Olazabal, fina träningsområden i en härlig natur, allt ett stenkast från det femstjärniga hotellet. Vill du ta en paus från golfen har du nära till två städer, Denia är den lite större staden, med shopping och riktigt bra restauranger eller gemytliga Javea med fina stränder för sköna stunder både på dagen och på kvällen.

 

  

 

La Sella

Golfvärd på plats Ja

Golf Academy Nej

Banor i närområdet 10 st.
Avstånd flygplats Alicante Airport 100 km
Avstånd golfbana 0 m

Närmaste stad Dénia, 7 km

Arrangemang: Tävlingar, utflykter m.m.

Golf

Kan man hitta en riktigt bra golfbana i Spanien som inte är omringad av hus? Ja faktiskt, José María Olazabals skapelse ligger vackert inbäddad i naturreservatet Montgó utan ett enda hus längs banan. Underbart! Sättet man behandlar miljön är därmed ett föredöme bland golfbanor och täcker in allt från återvunnet vatten till de ekologiska produkter som används vid underhåll.  Banans tre niohålsslingor är uppkallade efter olika vindar. Den första slingan som heter Llebeig (den varma vinden från Sahara på det Valenciska språket) och sträcker sig söderut genom pinjeskogen. Här bjuds man på fina vyer över nationalparken och layouten gör att man ofta använder alla klubbor i bagen. Den andra slingan, Gregal, är döpt efter den vinden som man i antiken använde för att segla till Grekland. Här är det mer vatten i spel och de avslutande hålen bjuder på en rafflande upplösning. Den sista, och nyaste, slingan är Mestral, döpt efter vinden från norr. Den består av tre stycken par 3, 4 och 5:or som ligger lite högre än de andra hålen på banan. I och med det bjuds man på en spektakulär utsikt över havet, Segaria-berget och naturparken Montgó. Dessutom på lite bredare fairways och större greener. La Sella Golf har också ett gediget träningsområde och en mycket bra drivingrange. Dessutom en mycket modern akademi med svingstudio (Swingbuild Golf System) där man genom videoanalyser och expertråd har mycket goda möjligheter att förbättra sin golf.
 

  

 

La Sella Golf

Antal hål 27

Bankaraktär Parkbana

Banfakta 

Llebeig, Par 36,  3166   3074   2648

Gregal, Par 36,  3123   3039   2602

Mestral, Par 36,  3052   2788   2294
Hcp-gräns 54

Bandesigner José-Maria Olazabal
Greenfee 5 heldagsgreenfee

 

Banguide La Sella 

Scorekort La Sella

Boende

Hotel Dénia La Sella Golf Resort & Spa får den mest kräsne gästen att trivas som en fisk i vattnet! Hotellet ligger vid Montgó nationalpark, bara 10 minuter från stränderna i Denia och Javea, och bara 30 meter från det första hålet på La Sella Golf Course. Dessutom 10 mil från Alicante flygplats. Här finns alla tänkbara bekvämligheter som fri WiFi, oversize safe, satellit-TV, privat terrass med utsikt, rumsservice, parkering, biluthyrning, presentbutik, restauranger, mötesfaciliteter, pool (med en bar i poolen), gym och förstås ett alldeles förträffligt Spa. Huvudrestaurangen på hotellet heter Brasserie Montego och där serveras frukost och buffémiddagarna. En av middagarna i vår halvpension äter vi på den trevliga Thairestaurangen Segaria. Den stora lobbyn vars bar är ett populärt tillhåll. Här tittas det mycket på spansk fotboll men de har också Golf Channel som visar de flesta stora golftävlingarna.
Några kilometer bort ligger den lilla, och mycket trevliga hamnstaden Denia. Här finns förstås gott om restauranger och finsmakaren lär inte bli missnöjd. Faktum är att man ståtar med fler Michelinstjärnor än självaste Valencia som annars räknas som en riktig gourmetstad! 

 

  

 

Hotel Dénia La Sella Golf Resort & Spa

5-stjärnigt hotell
Läge På golfbanan, vägg-i-vägg med klubbhuset
Rum 186 st. Alla rum med dusch/badkar, hårtork, satellit-TV, telefon, AC, safetybox, minibar, strykjärn och gratis wifi.

Faciliteter Restauranger, barer, utomhuspool, spa, gym mm.

Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Pension 7 frukostar, 5 middagar

Weekend

I prisexemplen nedan till La Sella ingår:

 

- Boende i dubbelrum i resp. antal nätter

- Dagsgreenfee

- Frukostpension

- Service av vår personal på plats

 

Flygresa samt Transfer flygplats-hotell ingår ej.

 

Fullständigt paket med aktuellt pris får du vid bokningstillfället.

 

För bokning ring 08-505 759 00

 

Alla priser nedan är lägsta pris/person.

Antal nätter/greenfees 1 sep - 31 okt 1 nov - 30 apr 1 maj - 31 maj
3 nätter, 2 greenfees 3.495:- 3.595:- 3.595:-
4 nätter, 3 greenfees 4.395:- 4.595:- 4.495:-
5 nätter, 4 greenfees 5.395:- 5.595:- 5.495:-

Tillägg och rabatter Enkelrumstillägg 3-bäddsrabatt Extra greenfee Middagstillägg

3 nätter

från 895:-

N/A

350:-

750:-

4 nätter

från 1195:-

N/A

350:-

1000:-

5 nätter

från 1495:-

N/A

350:-

1250:-

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 5 middagar, 5 heldagsgreenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd.

 

Lägsta pris: 11.495:-Vädret just nu

+27.1 °C


Klimat