Meloneras - Vår pärla på Gran Canaria

Glöm "Sällskapsresan" när du tänker på Gran Canaria. Numer är det lyxiga hotell och fantastiska golfbanor som gäller. Men klimatet är självklart lika bra nu som då.  

Allmänt

Många reser numera utomlands på semester och de flesta av oss har någon gång besökt Kanarieöarna. På listan över de populäraste resmålen ligger Gran Canaria oftast i topp. Ett resmål har inte så hög ranking år efter år om inte merparten väljer att åka tillbaka. Åker man tillbaka är det helt enkelt bra. Gran Canaria har allt: stränderna, lyxhotellen, shopping klimatet, naturen, barerna, restaurangerna och fantastiska golfbanor. Real Club de Golf eller Bandama som den kallas är Spaniens äldsta golfklubb och grundades redan 1891. Golfen har funnits på ön länge, men det är nytillskott som Salobre, Anfi Tauro och Meloneras som lockar golfarna att återvända till denna härliga ö.

 

  

 

Meloneras

Golf Academy Ja
Golfvärd/Pro Ja

Avstånd Hotell-Golf 5 km, transport ingår enligt tidtabell.

Banor i närområdet 7 st.
Närmsta stad Playa del Inglés, 3 km

Avstånd flygplats 40 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Golf

Meloneras GC är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt (för det är ganska litet och oansenligt) eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget. Banan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. Det känns skönt att kunna använda alla klubborna i bagen och på de första 9 hålen kan man sprida bollarna ganska friskt utan att bestraffas alltför hårt. Även om de första 9 hålen är väldigt bra så har man från klubbhuset sett vad som väntar – och det är de sista 9 hålen som ofta blir avgörande för scoren. Inte alla av de sista 9 hålen går vid havet, men havet är så dominerande att man ändå får den känslan. Hit vill man komma tillbaka och det ville även Svensk Golfs Golfskolan som två år i följd fotat och filmat alla instruktioner till Golfskolan på Meloneras.

 

  

 

Meloneras Golf

Antal hål 18

Bankaraktär Park/Seasidebana
Banfakta Par 71  5403   4400 
HCP-gräns 54
Greenfee 5 heldagsgreenfee (Eventuell andra starttid efter 14.00).

Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

 

Officiell hemsida

 

.

Boende

Lopesan Baobab Resort är ett lyxhotell i den lite större klassen på södra Gran Canaria och ett av det främsta hotellet här. Stora och lyxiga hotell brukar ofta betyda ganska feg och stram inredning, men det gäller inte Baobab, som är vågat och går helt i afrikansk stil. Baobab är en afrikansk trädsort så det är en hel del trädetaljer. Hotellet består av flera olika delar med en centralt belägen trädgård med ett vattenfall och poolområde. Det finns totalt 9 pooler varav 7 är vuxenpooler och merparten är uppvärmda, så att det är behagligt att bada. Hotellet har två bufférestauranger och två a la carte restauranger en medelhavsinspirerad och givetvis en afrikansk restaurang. Om ni mot förmodan skulle ledsna på restaurangutbudet finns det en uppsjö av restauranger, barer och även shopping i Meloneras i närheten av hotellet.

 

  

 

Lopesan Baobab Resort 

5-stjärnigt hotell

Läge I Costa Meloneras
Avstånd: Centrum 200 m, stranden 700 m.
Rum 676 st. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort och påkostat poolområde (uppvärmt). Gym.

Wifi I hotellobbyn finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Det går även att få på hotellrummet mot en extra kostnad.
Pension 7 frukostar och 6 middagar


Villa del Conde är hotellkedjan Lopesans kronjuvel och klassas som ett av de absolut bästa hotellen i Meloneras och på hela Gran Canaria. Arkitekturen påminner om en liten kanarisk by och det är inte så konstigt då hotellet till stor del är en kopia av byn Agüimes. Den karakteristiska katedralen med sina torn utgör receptionen. Rummen finns i olika hus som varierar i storlek, färg och arkitektur. De flesta restaurangerna är placerade i anslutning till det stora torget som ligger centralt på anläggningen. I den grönskade trädgården finns inte mindre än 5 pooler och skulle inte det räcka så ligger hotellet i direkt anslutning till strandpromenaden. 

 

  

 

Lopesan Villa del Conde

5-stjärnigt hotell

Läge I Costa Meloneras, vid havet och 500 m till centrum.
Rum 561 st. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort poolområde (uppvärmt), Thalasso SPA

Wifi I hotellobbyn finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Det går även att få på hotellrummet mot en extra kostnad.
Pension Halvpension - 7 frukostar, 6 middagar (buffé)

 

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 6 middagar, 5 heldagsgreenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd och pro.

 

Lägsta pris: 12.995:-Vädret just nu

+26.6 °C


Klimat