Caleta de Fuste - Sol, sand, hav och ö-golf

På Fuerteventura skiner solen över stränderna och våra två fina golfbanor. Boende finns vid havet på promenadavstånd till den mysiga byn Caleta de Fuste.

Allmänt

Härlig sandstrand, pooler, restauranger och barer – på Elba Sara får du allt i ett. Det 4-stjärniga hotellet är ett klassiskt ”sol och bad” hotell, med strandläge och två stora pooler. Rummen är smakfullt inredda med balkong och havsutsikt. Efter avslutat golfspel njuter du av soliga eftermiddagar på stranden eller runt något av poolområdena. Det är lätt att trivas på Elba Sara och ledsnar man på att lapa sol finns det en liten relaxavdelning med bastu. Har man ork kvar efter golfen så kan man spela tennis eller nyttja gymmet. Elba Sara har inget eget Spa men som Golf Plaisir gäst ni 50% rabatt på inträdet till Sheratons Spa som bara ligger ca 200 meter från hotellet. Det är även utanför Sheraton som man har den bästa sandstranden om man vill bada i havet. Det finns ett mindre shoppingcenter i direkt anslutning till Elba Sara som har restauranger, bankomat och mataffär. Önskas större utbud av affärer och nöjesliv är det en kort taxiresa eller en skön promenad längs strandpromenaden till Caleta de Fuste.

  

 

Caleta de Fuste

Golf Academy Ja

Golfvärd/pro på plats Ja
Banor i närområdet 3 st.
Avstånd flygplats Fuerteventura Airport 8 km
Närmaste stad Caleta de Fuste 2 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Salinas Golf

Salinas GC eller för att vara korrekt Golf Club Salinas de Antigua är vackert utlagd på en svag sluttning ned mot havet, bara några minuters transfer från vårt hotell Elba Sara. Designern bakom banan är den gamle Ryder Cup-spelaren Manuel Pinero, som har skapat en modern semesterbana med böljande fairways, upphöjda greener och flera minnesvärda hål. Det är inte mindre än fyra dammar på banan, som kan orsaka en hel del problem vid inspelen till 6 av banans greener. Det finns flera stora ”waste areas” och en hel del palmer vilka tillsammans med de upphöjda och snabba greenerna bidrar till den moderna ökenbane-känslan. Banan är öppen och vinden är som på alla öar en viktig faktor att ta hänsyn till och kanske även en orsak till att banan inte är speciellt lång. Även om banan är öppen så ramas flera av hålen in av kullar vid sidan av fairway, vilket ger en känsla av att man spelar ”sitt eget” hål.  Det finns bunkrar som på de flesta golfbanor men Salinas har även en riktig bunker från andra världskriget på ett av hålen Banan har Bermudagräs vilket kan bli gulbrunt under delar av vintermånaderna, detta påverkar inte bollens läge, men lite av det visuella intrycket. Salinas är en utmärkt semesterbana som är både svår och lätt på samma gång. Den är absolut inget omöjligt monster utan en bana där man tycker att man borde lyckas men retligt nog inte alltid når hela vägen fram. Kul och omväxlande att spela på. Klubbhuset går i en modern stil och har fin utsikt över banan hela vägen ned till havet.

 

  

 

Salinas de Antigua Golf

Antal hål 18

Bankaraktär Parkbana
Banfakta Salinas, Par 70  5105   4292 

HCP-gräns 54
Drivingrange Ja

Greenfee 2 heldagsgreenfee på Salinas, 2 heldagsgreenfee på Fuerteventura Golf ingår (enligt program).

Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

 

Scorekort Salinas Golf

 

Observera På Salinas de Antigua används en grovkornig lavasand utanför semiruff. Denna sand kan påskynda slitaget på dina golfklubbor. Om du är väldigt  rädd om dina klubbor - ta gärna med en gammal klubba till dessa lägen.

Fuerteventura Golf

Vid ankomsten till Fuerteventura Golf möts ni av det pampiga hotellet som är byggt i klassisk haciendastil. I den vackra hotellbyggnaden ligger även klubbhuset och restaurangen. Även om Fuerteventura Golf ligger mer eller mindre granne med Salinas Golf så är det helt olika karaktär på banorna.  Fuerteventura Golf är en klassisk golfbana där fairways kantas av palmer och banan har relativt små greener. Det gäller att hålla tungan rätt i mun redan på första hålet, en kort par 4 med en bäck som korsar fairway, och en väl inbunkrad green. Spela klokt från tee för att undvika bäcken och fairwaybunkrarna! Strategiskt spel gäller faktiskt över hela banan. Det finns doglegs där man kan chansa och vinna en hel del men det kan bli dyrköpta metrar om man går out of bounds.  Fuerteventura är en flack bana som är lätt att gå förutom den tuffa backen upp till hål nummer 17. Även om vi klassar både Fuerteventura och Salinas som semestergolfanläggningar så är de inga dåliga banor. Fuerteventura Golf var värd åt Europatouren 2004 och då slutade Golf Plaisirs säljchef Mattias Damberg på samma plats som Henrik Stenson, dock långt från toppen med 6 över par.

 

  

 

Fuerteventura Golf

Antal hål 18

Bankaraktär Parkbana
Banfakta Fuerteventura Golf, Par 70  5765   4720

HCP-gräns 54
Drivingrange Ja

Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

 

På Fuerteventura finns det ytterligare två golfbanor som är väl värda ett besök. Playitas ligger vackert beläget i en dalgång med utsikt över havet ca 30 minuter från Caleta de Fuste. Jandia Golf ligger längst ned på ön där stränderna är som vitast och bredast och dit tar det en dryg timme med bil.

 

Boende

Härlig sandstrand, pooler, restauranger och barer – på Elba Sara får du allt i ett. Det 4-stjärniga hotellet är ett klassiskt ”sol och bad” hotell, med strandläge och två stora pooler. Rummen är smakfullt inredda med balkong och havsutsikt. Efter avslutat golfspel njuter du av soliga eftermiddagar på stranden eller runt något av poolområdena. Det är lätt att trivas på Elba Sara och ledsnar man på att lapa sol finns det en liten relaxavdelning med bastu och jacuzzi. Har man ork kvar efter golfen så kan man spela tennis eller nyttja gymmet. Det finns ett mindre shoppingcenter i direkt anslutning till hotellet. Önskas större utbud av affärer och nöjesliv är det en kort taxiresa eller en skön promenad till Caleta de Fuste.
 

  

 

Elba Sara Hotel

4-stjärnigt badhotell
Läge Vid stranden nedanför golfbanorna
Rum 266 st. Alla rum med AC, safe, minibar m.m.
Faciliteter 2 utomhuspooler (ej uppvärmda), tennis, gym, Internet, restaurang och bar m.m.

Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Pension 7 frukostar och 6 middagar
 

Long Stay

Longstay på Fuerteventura

Longstay på Kanarieöarna - ja, det är verklighet på Fuerteventura. Ni bor i trevliga lägenheter i utkanten av staden Caleta de Fuste och spelar golf på två banor. Longstay med golf, stränder och härligt klimat.

 

Läs mer om våra Long Stay-resor till Caleta de Fuste

 

 

Video

Presentation av Salinas Golf

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


 

Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter dubbelrum, 7 frukostar och 6 middagar. 4 heldagsgreenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd och pro.

 

Lägsta pris: 8.995:-Vädret just nu

+27.4 °C

 
Klimat