Almerimar - Svensk klassiker vid havet

Almerimar har funnits med på Skandinaviska golfares semesterkarta i närmare 30 år. Spaniens bästa klimat och den avkopplande atmosfären har lockat tusentals golfare på jakt efter det optimala golfresmålet.

Allmänt

I det sydöstra hörnet av Spanien lyser solen allra mest och regndagar är ytterst sällsynta. Här odlas de spanska tomaterna och mycket av den frukt och de grönsaker vi ser i Sverige. Mitt bland de soldränkta växthusen, som en grön oas vid havet, ligger vårt Almerimar. I Almerimar bor du bekvämt med golfbanan på ena sidan och marinan, kantad av den långa sandstranden, på den andra. I Almerimars marina finns affärer, caféer, restauranger och barer. Området passar utmärkt för en kvällspromenad innan eller efter middagen. Allt du behöver finns inom gångavstånd vilket ger dig en perfekt utgångspunkt för en avkopplande golfsemester. Vi kan även med glädje meddela att motorvägen äntligen är klar, vilket gör transfern smidigare.

 

  

 

Almerimar

Golfvärd Ja
Golf Academy Ja Läs mer om Golf Academy.

Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Malaga Airport 200 km
Närmaste stad Almeria, 35 km

Banor i närmorådet 4 st.
Arrangemang Tävlingar, utflykter m m.

Golf

Almerimars golfbanor ligger vackert med Medelhavet på ena sidan och Sierra Nevadas snöklädda bergstoppar på den andra. Här finner du 27 hål av äkta semestergolf när den är som bäst med relativt generösa fairways, en trevlig och varierande layout i parkmiljö som ändå erbjuder många utmaningar. Till de svårare hör signaturhålet nummer 12; ett korthål på 150 meter mot en ö-green helt omgiven av vatten. Riktigt tufft om det spelas mot vinden. Det är med en lättnadens suck man vandrar över bron in mot green om resultatet blev lyckat. De ursprungliga 18 hålen, ”Old Course”, är vår huvudbana med utmanande layout och flera inspel över vatten. ”Classic Course” är den senast öppnade niohålsslingan som också erbjuder den snällaste golfen, perfekt för ett avkopplande eftermiddagsvarv. Våra gäster går normalt ut först och Almerimar är ett mycket bra alternativ för dig som vill spela 27 eller 36 hål om dagen.
 

  

 

Golf Almerimar

Antal hål 27
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72  6148   5429  
                   Par 36  2879   2492 
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Gary Player/Rob Kirby
Greenfee 6 heldagsgreenfee
Träningsmöjligheter Drivingrange med utslagsplatser på båda sidor, 2 puttinggreener, närspelsområde med en bunker.

Boende

Sommaren 2012 slår Almerimar Golf Hotel upp portarna för nypremiär efter en total ansiktslyftning. Nu öppnar ett modernt 5-stjärnigt hotell perfekt beläget med klubbhuset som granne och marinan på andra sidan gatan. Alla rum har balkong eller terrass mot golfbanan. Rummen är rymliga och modernt inredda i ljusa färger. Självklart finns en läcker spa-avdelning med pool, jacuzzi, bastu och ångbastu. Fina eftermiddagar söker du dig till takterrassen med solsängar och en mindre utomhuspool. Den trevliga lobbybaren är platsen där dagens golfspel diskuteras och i restaurangen serveras spanska specialiteter och internationella läckerheter. När du åker till Almerimar så är vi säkra på att du kommer att uppskatta den avkopplande miljön, den trevliga banan, den goda maten och de härliga eftermiddagarna i solen. Kort sagt, här kan du njuta av både golf, sol och bad.
 

  

 

Almerimar Golf Hotel

5-stjärnigt hotell

Läge Direkt vid klubbhuset
Rum 113 st. Alla rum har telefon, TV, minibar, safe, AC och balkong/terrass.
Faciliteter Utomhuspool, fitness-center med Spa, inomhuspool, jacuzzi och bastu, restauranger, bar, Internet
Pension 7 frukostar och 6 middagar

Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

3 veckor på hotell

 Nyhet!  3 veckor på hotell!

Long Stay med självhushåll i all ära men det passar inte alla. För de som förknippar golfsemester med hotellboende, härliga frukostar, bäddade sängar och middagen serverad, så är våra 3 veckors paket ett altarnativ. Flyg, transfer, golfvärd ingår givetvis och golfen spelas med de ordinarie veckoresenärerna.

 

I våra 3-veckors paket till Almerimar ingår

Flygresa, golfbag på flyget, transfer, del i dubbelrum inkl 21 frukost och 18 middagar, 18 greenfees på Almerimar, service av vår golfvärd. 

För priser på våra 3-veckors paket till Almerimar, se listan nedan.

Longstay

Longstay på Almerimar

Almerimar är ett optimalt resmål för Longstay, beläget i den allra soligaste delen av Spanien. Boende i marinan med gångavstånd till golfbanan, restauranger och butiker - många återkommande gäster år efter år.

 

Läs mer om Longstay-resor till Almerimar

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 6 middagar, 6 heldagsgreenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd och pro.

 

Lägsta pris: 10.995:-Vädret just nu

+28.6 °C


Klimat