Buenavista - Pebble Beach-känsla 

Buenavista är Golf Plaisirs smultronställe på Teneriffa. Det är en unik bana långt bort från massturism, stress och jäkt på en plats där ön är som vackrast.

Allmänt

Den 3 718 meter höga vulkanen Teide vakar över detta underbara resmål. Det är aldrig för kallt eller för regnigt. Kilometerlånga sandstränder med en lite svartare lavasand varvas med pittoreska byar och berg som stupar rakt ned i havet, som vid till exempel Los Gigantes. Teide är Spaniens högsta berg och delar Teneriffa i två tydliga delar. Den södra delen är gulbrun, uttorkad och ökenliknande med bland annat massturismorten Playa de las Americás. Den norra delen däremot är frodig, bördig och delvis skogsbevuxen och turistorten Puerto de la Cruz är av det lite mer lyxiga slaget. Givetvis ligger Golf Plaisirs smultronställe på den norra delen av ön!

 

  

 

Teneriffa, Buenavista

Golfvärd Ja
Golf Academy Ja. Läs mer om Golf Academy

Avstånd golfbana 0 m
Avstånd Flygplats Tenerife Sur Airport 130 km

Avstånd Puerto de la Cruz 30 km 

Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Golf

Buenavista Golf ligger på en plats där ingen, förutom då den spanske golfikonen Severiano Ballesteros, skulle komma på tanken att bygga en golfbana. Buenavista är, för att försöka göra en jämförelse, ungefär som Pebble Beach i Kalifornien, men utan alla köer och skyhög greenfee. Severiano Ballesteros har skapat en underbar golfbana i en oerhört dramatisk natur, vi tvekar inte att kalla banan för unik. Det är svårt att inte bli berörd. Några av greenerna ligger så nära den mäktiga Atlanten att du får stänk i ansiktet om
vågorna går höga. Hela banan ligger på en sluttning ner mot havet och i blickfånget har du det mäktiga havet och de majestätiska Tenobergen i bakgrunden. Buenavista har sex par 5-hål, sex par 4 och sex par 3. Med andra ord finns det något som känns bra för alla kategorier spelare. Men håll dig på fairway! Ett flertal hål kantas av lavasten och kaktusar. Andra hål ligger direkt intill det skummande havet.

 

  

 

Buenavista Golf

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad Park/Seaside
Banfakta Par 72  5747   4932 
Hcp-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs och matta
Greenfee 5 heldagsgreenfee  

 

Boende

Melia Hacienda del Conde Hotel är ett mycket bra lyxhotell med utsikt över golfbanan och havet. Hotellet har inför säsongen 2015-2016 bytt ägare från Vincci till nuvarande Melia. Hotellet är inte så stort, endast 117 rum. Melia Hacienda del Conde Hotel är ett verkligt topphotell och vi är säkra på att du kommer att trivas. Det är byggt i en traditionell spansk stil och präglas av värme och hög kvalitet. Rummen är välutrustade och stora (40 kvm). Vi kan även erbjuda sk. Golf View Room - rum med utsikt över havet och golfbanan. Förutom buffé- och à la carte restaurang så finns en uppvärmd pool och ett ”Nammu-Spa” på 2500 kvm. Melia Hacienda del Conde Hotel är ett fantastiskt boende väl värt den bedårande placeringen vid den otroligt vackra och dramatiska Atlantkusten!

 

  

 

Melia Hacienda del Conde Hotel

5-stjärnigt hotell
Läge Vid banan, ca 500 m från klubbhuset (transport ingår)
Rum 117 st. Alla rum med AC, safe, minbar, hårtork m.m.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool (ej uppvärmd), spa, restaurange, bar m.m.
Pension 7 frukostar och 6 middagar

Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad

Övrigt Det finns möjlighet att uppgradera rummet till ett Golf View Room med utsikt över havet och golfbanan.

Observera att Melia Hacienda del Conde Hotel inte är ett familjehotell, utan har en åldersgräns på 16 år.

Video

Presentation av Buenavista Golf

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 6 middagar, 5 heldagsgreenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd/pro

 

Lägsta pris: 11.995:-Vädret just nu

+25.8 °C


Klimat