Madeira, Funchal

Madeiras storslagna natur, dess milda klimat och öns fina golfbanor utgör perfekta förutsättningar för en lyckad golfsemester. Har man inte tidigare besökt Madeira så kan vi direkt säga att det är en upplevelse utan dess like och har man varit där tidigare så är det definitivt en plats att åka tillbaka till. Europatourbanan Santo da Serra Golf och folklivet i Funchal bara väntar på er…

Allmänt

Sedan urminnes tider har charterturisterna rest till Madeira för att njuta av den fantastiska naturen och det behagligt milda klimatet året runt. Här är det inte sandstränderna som lockar i första hand utan blomsterprakt, vandringsleder och den gemytliga atmosfären. För oss är det självfallet golfen som lockar och Madeira har två bra golfanor, båda med magnifik utsikt över den enorm vackra och dramatiska naturen. 

 

  

 

Funchal

Golfvärd Nej.

Golf Academy Nej. Läs mer om Golf Academy.

Avstånd golfbana 29 km

Avstånd flygplats Madeira Airport, 24 km

Banor i närområdet 2 st

Närmaste stad Funchal, 0 m

Golf

Vi har vårt greenfeepaket på den allra bästa av de två banorna på Madeira - Santo da Serra, som är en komplett 27 hålsanläggning. Här har man spelat Europatour tävlingen Madeira Open ett antal gånger genom åren. Banan håller således absolut högsta standard och är en liten juvel med makalös utsikt över Machicobukten. Den välkände amerikanske golfarkitekten Robert Trent Jones Jr har ritat 27 underbara hål av bästa parkkaraktär. Banan är uppdelad i tre slingor som växlas under veckan så ni får spela en variationsrik golf av absolut högsta klass. Banan är inte allt för lång, men det krävs knivskarp precision vid inspel och greenerna är snabba och jämna. Banan ligger relativt högt över havet med en magnifik utsikt från klubbhuset där alla slingor utgår från. Den gula slingan är relativt flack men det finns nivåskillnader på den blåa och röda slingan och de två sista hålen upp mot klubbhuset känns lite i benen. Det skulle kunna finnas flera signaturhål men både hål 3 och 4:a på den röda slingan har en sådan utsikt att det är svårt att koncentrera sig på spelet. Madeiras andra bana Palheiro är en trevlig parkbana som ligger strax ovanför Funchal. Denna bana ingår inte i grundpaketet, men vi kommer arrangera utflykter hit för den som vill spela ytterligare en bana under vistelsen. Palheirobanan har genomgått en renovering som varit lyckad och två nya hål har ersatt de som tidigare var lite tveksamma. Blomsterprakten är enorm och det är som att spela i en botanisk trädgård.

 

   

 

Golf Club Santo da Serra

Bankaraktär Park-/Skogsbanor

Banfakta 27 hål

Machico, Par 36   3136   2890   2613

Desertas, Par 36   3105   2863   2534

Serras, Par 36   2920   2743   2506 

Drivingrange Utslag från matta och gräs
Banor i närområdet 2 st.
HCP-gräns 54
Greenfee 4 heldagsgreenfee på Santo da Serra.

Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Boende

Funchal är mest känd för att fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo kommer därifrån men staden har faktiskt mycket mer att erbjuda. Funchal är större än vad man initialt tror och majoriteten av öns befolkning bor här. Hela staden ligger i en dalgång ned mot havet och är en mysig blandning av gammalt och nytt. Det är ett härligt folkliv blandat med lokalbefolkningen och andra äventyrlystna turister längs de smala gatorna och fina parkerna. Det finns gott om bra restauranger, speciellt om man är intresserad av havets läckerheter.  Golf Plaisir brukar generellt nästan alltid ha boendet i direkt anslutning till golfbanan men när det gäller Madeira så känns det helt fel. Är man på Madeira så ska man bo inne i Funchal och ha närheten till havet, shopping och restauranger. Vårt utvalda hotell, Pestana Promenade, ligger perfekt placerat vid havet. Golfare som ni är, så tar ni enkelt en promenad till centrum. Vill ni besöka de gamla delarna av Funchal med de små gränderna blir promenaden längre, alternativt att ni hoppar på någon av de lokala gula bussarna som hela tiden cirkulerar. Kanske nöjer ni er med att gå den trevliga strandpromenade som passerar förbi vårt hotell. Hotellet ståtar med ett generöst poolområde med underbar utsikt och den riktigt badsugne, kan också ta sig ner till havet för att bada. Förutom bufférestaurangen finns det en ā la carte restaurang och poolbistro. Efter en dag på golfbanan kan det även vara bra att veta att de har ett härligt Spa med inomhusbassäng, jacuzzi, bastur, gym och givetvis möjligheten att få massage för ömma golfmuskler.

 

  

 

Pestana Promenade

Hotell med hög 4-stjärnig standard.
Läge Centralt beläget vid marinan i Funchal.

Rum 112 rum. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Utomhuspool, spa, gym, restaurang, bar m.m.

Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Pension 7 frukostar och 4 middagar inkl dryck.

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 4 middagar inkl. dryck, 4 heldags-greenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, transport till golfbanan.

 

Lägsta pris: 11.495:-


 


Vädret just nu

+21.8 °C


Klimat