Troia - Avkopplande, naturskönt med spännande golf

Naturskönt är det minsta man kan säga om Troia! Beläget på en halvö, format av Atlanten och floden Sado är detta en unik och avkopplande golfdestination som vi rekommenderar alla att besöka någon gång i livet.

Allmänt

Det kan vara svårt att tro att man bara är några mil söder om storstadsmetropolen Lissabon då man ser dessa sanddyner sträcka ut sig i Atlantens vågor. Här finns en av de allra bästa golfbanorna i hela Portugal och en resort med egen marina, dessutom är det lite varmare och mer sol här då de omkringliggande bergen skyddar Troia från regn och kalla vindar. Från Troia så ser man hamnstaden Setubal på andra sidan viken vilken är den närmaste storstaden, bara en liten båtfärd bort. Man tar med fördel katamaranen över bukten och hamnar mitt i Setubal där det finns ett stort utbud av restauranger, barer och affärer. Om man färdas med bil så går bilfärjan ca 5 minuter bort från hotell strax efter golfklubben.

 

  

 

Troia

Golf Academy Nej. Läs mer om Golf Academy.
Golfvärd på plats Ja
Banor i närområdet 7 st.
Avstånd flygplats Lissabon Airport 70 km (med färja), Om transfern går via bron så är transfertiden ca 1 timme och 50 minuter. Färjans tidtabell avgör vilket sätt ni kommer över till Troia på.
Närmaste stad Lissabon 60 km (med färja)
Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Golf

Troias golfbana är designad av den amerikanske legenden Robert Trent Jones Sr. Han har här skapat en spektakulär links/seasidebana som är en av de mest fascinerande golfutmaningarna i Portugal.  I tidningen Golf Worlds ranking av Europas bästa banor brukar Troia ligga högt upp, runt 20:e plats. Greenerna är relativt små med naturligt formade bunkrar som vaktar greenen medan fairways är relativt smala och omringade av sanddyner och tallar.  De första nio hålen har flera vackra seasidehål och Trent Jones har aldrig saknat superlativ för det jobb som han gjorde med Troia som öppnades redan 1980. Hans favorit är hål 3 som även är med på hans 18 främsta favorithål bland alla han skapat. Det som kännetecknar en bra golfbana finner man här på Troia då den är ett verkligt test för låghandikapparen från backtee men faktiskt även en riktig njutning för de mer blygsamma spelarna då den är förhållandevis kort jämfört med många av de andra banorna runt om i världen.  Klubbhuset är nybyggt i rustik stil och har en rad av förstklassiga faciliteter som pro-shop, bar, och restaurang med en stor veranda mot 18:e hålets green. Dessutom finns det en utmärkt driving range, två puttinggreener och ett övningsområde med två hål designade för närspelsträning.

 

  

 

Troia Golf

Bankaraktär Skogs-/Seasidebana

Banfakta Par 72, 6320  5831   4872 

Drivingrange Utslag från matta och gräs

Hcp-gräns 54

Banarkitekt Robert Trent Jones Sr
Greenfee 5 heldagsgreenfee

Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Boende

Äntligen finns det ett bra boende på Troia. Aqualuz Suite Hotel ligger nere i hamnen och nära fantastiska Troia Beach. Hotellet har bara varit öppet i ett par år och erbjuder boende i tre separata torn, Rio, Lagoa & Mar, med totalt 301 mycket fräscha rum som betecknas som Studios eller Suites. Här finns förstås en restaurang och bar m.m. För dig som vill ha bästa flexibilitet finns också möjlighet att bo i självhushåll i egen lägenhet nere vid marinan, med vattnet som närmaste granne. Troia är en egen liten resort längst ut på en halvö, helt unikt i sitt slag - här finns även ett Casino för dig som vill prova lyckan! Från marinan kan man även ta en kort färjetur över floden till Setubal som erbjuder ytterligare restaurangalternativ och även shopping, en utflykt dit är en härlig upplevelse och har man tur kan man även se delfiner simma kring färjan, unikt var ordet för Troia!

 

  

 

Aqualuz Suite Hotel

4-stjärnigt hotell
Läge Nära strand och marina. Ca 1 km från golfbanan (transport ingår)

Rum 301 st. Alla rum med Ac, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Inomhuspool, litet spa, restaurang, bar m.m.
Pension Halvpension; 7 frukostar och 6 middagar

Long Stay

Longstay på Troia

Beläget på en halvö är detta en unik golfdestination designad av Robert Trent Jones Sr. Det kan vara svårt att tro att man bara är några mil söder om metropolen Lissabon och bara en kortare båttur från staden Setubal.

 

Läs mer om Longstay-resor till Troia

Video

Presentation av Troia Resort

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, halvpension, 5 heldagsgreenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd.

 

Lägsta pris: 10.495:-Vädret just nu

+24.1 °C


Klimat