Kroatien, Golf Adriatic - Long Stay

Golf Plaisir har äntligen det stora nöjet att erbjuda longstay till underbara Kroatien! Självfallet har vi valt det allra bästa, Skiper Residence Adriatic Golf Resort. Underbar natur, klarblått vatten, mängder med utflyktsmål och självklart ett perfekt lägenhetsboende med intilliggande golfbana som passar alla golfare. Missa inte detta unika tillfälle att njuta av en månads golfvistelse i en av de vackrare regionerna vi någonsin besökt; Istrien, Kroatien.

Allmänt

Golf i Kroatien har länge varit lite av en gåta, detta fantastiskt vackra land med stor turisttillströmning har märkligt nog fram till nyligen inte erbjudit någon golfdestination som varit bra nog att erbjuda till golftörstande skandinaver. Men tiderna förändras och nu kan vi äntligen erbjuda ett fantastiskt golfpaket till en av de vackrare platserna vi någonsin besökt, Istrien i norra Kroatien. Här finns precis allting man kan önska sig för en lyckad golfsemester; bra lägenhetsboende med intilliggande affär, en trevlig 18-håls golfbana, klarblått hav, behagligt väder, mängder med upplevelser såsom vinprovning eller middagsutflykter till någon av de närliggande fiskebyarna som ligger likt ett pärlband utmed den dramatiska och undersköna kustremsan. Här vilar lugnet och det är sanslöst vackert, vänd blicken mot havet så ser du den pittoreska Slovenska staden Piran på andra sidan den klarblå havsviken, det känns som att stå mitt i ett vykort.

 

  

 

Golf Adriatic

Golfvärd på plats Ja

Golf Academy Nej

Banor i närområdet 0 st.

Avstånd hotell-golfbana 300 m

Avstånd flygplats Aeroport Marco Polo di Venezia, 202 km
Närmaste stad Umag, 9 km

Golf

Golf Adriatic rankas ofta som den bästa banan i Kroatien, och även om konkurrensen inte är stentuff så gillar vi golfbanan och dess karaktär väldigt mycket. Redan när man stiger in i det relativt pompösa klubbhuset får man direkt en välkomnande känsla. Det ståtliga klubbhuset till trots så är atmosfären mer familjär med en mer intim bar och restaurang och en liten golfreception. Från terrassen har man milsvid utsikt både mot havet och över delar av golfbanan och den böljande naturen. Golfbanan i sig är utbredd i lätt böljande terräng, några partier på banan är mer ondulerat medans andra är platta. Detta skapar lite av banan karaktär, då det under golfrundan kan variera en del, ibland är man ute på ett öppnare och flackare parti, sedan fortsätter det med några hål av parkkaraktär för att efterföljas av några skogshål. Bra variation med andra ord som förhöjer hela upplevelsen. Banan är inte så tuff när det gäller längden, däremot rekommenderar vi att man spelar lite taktiskt och använder flera klubbval från tee, då vi anser att den är ganska teknisk på sina håll. Framförallt de mer smala hålen bör planeras, här kan det vara svårt att finna bollar som inte landat riktigt där man tänkt sig. Ruffen på dessa hål består ibland av täta träd, buskar och en del stenrös. Banan består inte av speciellt mycket vatten, även om man spelar runt några dammar på vissa delar av golfbanan. Å andra sidan ger dessa hål även en chans för den djärve att spara något slag om man lyckas med sitt slag över vattnet. Golf Adriatic är en mycket trevlig bekantskap som även växer för varje dag man spelar den då man lär sig var man ska placera bollen från tee, som ofta är avgörande för en lyckad score då längden är överkomlig. Som long stay-gäst har man obegränsad greenfee under sin vistelse i mån av plats. Det behövs inga förbokade starttider för long stay, utan man bokar sin egen tid på golfklubben i mån av plats. Man kan jämföra detta lite med ett vanligt medlemskap som vi har på hemmaplan vilket ger en stor flexibilitet för er att spela när ni önskar. 

 

  

 

Golf Adriatic

Antal hål 18

Bankaraktär Varierande skogs- och parkbana

Banfakta Par 72,  6359   6000   5606   5130   4706

HCP-gräns 54
Drivingrange Ja

Greenfee Obegränsad golf i mån av plats på Golf Adriatic. Starttider bokas på plats.

Boende

Skiper Residence ligger mitt emot golfbanan, endast ett par hundra meter ifrån klubbhuset. Man kan enklast säga att allting sitter ihop; hotell, lägenheter och golfbana. De trevliga 3-stjärniga lägenheterna ligger samlade i två byggnader och är en del av ett större komplex som även innefattar poolområde, restaurang m.m. Det som slår en när man vandrar omkring på området är att allting är ordnat och snyggt, buskar och träd är välklippta och gatorna är rena från skräp. Det andas verkligen kvalitet om hela anläggningen. Lägenheterna innefattar ett separat sovrum, ett kombinerat vardagsrum med öppet kök som är fullt utrustat. TV finns i alla lägenheter med en del internationella kanaler. Badrummen har dusch, toalett och handfat. Alla lägenheter har balkong där utsikten kan variera beroende på var man hamnar, men vår uppfattning är att man kan se havet från de allra flesta lägenheterna. Alldeles intill lägenheterna ligger en matvarubutik som erbjuder ett hyfsat utbud och vill man ha mer att välja mellan så finns det större affärer i närliggande Umag (ca 5-10 min med bil). På området finns även tennisbanor och en multisportplan. Skiper Residence har en egen privat stenstrand, endast en kort promenad ned mot havet. Vårt absoluta intryck är att detta är ett utmärkt long stay-resmål, här finns så mycket att göra för en längre vistelse. En trevlig och varierande golfbana direkt vid boendet, närhet till ett pärlband av mysiga små fiskebyar, mängder av vingårdar väl värda ett besök, en storslagen natur, klarblått vatten och härliga människor. Det finns även ett par trevliga och väldigt prisvärda lokala restauranger en kort promenad från Skiper Residence, där vi kan rekommendera Konora Taverna som ligger allra närmast. Här kan man njuta lokala läckerheter till mycket humana priser.

 

  

  

Skiper Residence Adriatic Golf Resort

3-stjärnigt lägenhetshotell
Läge Vid stranden, 300 meter från golfbanan.
Lägenheter 186.
Faciliteter Två pooler, reception, mindre livsmedelsaffär, tennis.

Pension Självhushåll.

El och vatten Läses av när ni lämnar lägenheten och betalas vid utcheckning.

 

Viktig information!

  • På Skiper Residence Adriatic Golf Resort ingår inte förbrukning av el och vatten i grundpriset. Detta läses av när ni lämnar lägenheten och betalas vid utcheckning.
  • En "City Tax" tas ut från alla turister i Kroatien. Skatten är €1 per person per övernattning. Skatten läggs på din slutnota och betalas till hotellet vid utcheckning.

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


 

Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

28 nätter i lägenhet, självhushåll, obegränsad greenfee, flyg, flygskatt, flygplatstransfer, service av vår personal på plats.

 

Lägsta pris: 14.995:-Vädret just nu

+24.9 °C

 
Klimat