Kroatien, Golf Adriatic - Ett unikt och fantastiskt golfresmål

Golf Plaisir har äntligen det stora nöjet att erbjuda golfresor till underbara Kroatien! Självfallet har vi valt det allra bästa, Kempinski Hotel Adriatic Golf Resort. Underbar natur, klarblått vatten, mängder med utflyktsmål och självklart ett toppfräscht hotell och intilliggande golfbana som passar alla golfare. Missa inte detta unika tillfälle att njuta av en golfvistelse i en av de vackrare regionerna vi någonsin besökt; Istrien, Kroatien.

Allmänt

Golf i Kroatien har länge varit lite av en gåta, detta fantastiskt vackra land med stor turisttillströmning har märkligt nog fram till nyligen inte erbjudit någon golfdestination som varit bra nog att erbjuda till golftörstande skandinaver. Men tiderna förändras och nu kan vi äntligen erbjuda ett fantastiskt golfpaket till en av de vackrare platserna vi någonsin besökt, Istrien i norra Kroatien. Här finns precis allting man kan önska sig för en lyckad golfsemester; boende av toppkvalitet, en trevlig 18-håls golfbana, klarblått hav, behagligt väder, mängder med upplevelser såsom vinprovning eller middagsutflykter till någon av de närliggande fiskebyarna som ligger likt ett pärlband utmed den dramatiska och undersköna kustremsan. Här vilar lugnet och det är sanslöst vackert, vänd blicken mot havet så ser du den pittoreska Slovenska staden Piran på andra sidan den klarblå havsviken, det känns som att stå mitt i ett vykort.

 

  

 

Golf Adriatic

Golfvärd på plats Ja

Golf Academy Nej

Banor i närområdet 0 st.

Avstånd hotell-golfbana 500 m

Avstånd flygplats Aeroport Marco Polo di Venezia, 202 km
Närmaste stad Umag, 9 km

Golf

Golf Adriatic rankas ofta som den bästa banan i Kroatien, och även om konkurrensen inte är stentuff så gillar vi golfbanan och dess karaktär väldigt mycket. Redan när man stiger in i det relativt pompösa klubbhuset får man direkt en välkomnande känsla. Det ståtliga klubbhuset till trots så är atmosfären mer familjär med en mer intim bar och restaurang och en liten golfreception. Från terrassen har man milsvid utsikt både mot havet och över delar av golfbanan och den böljande naturen. Golfbanan i sig är utbredd i lätt böljande terräng, några partier på banan är mer ondulerat medans andra är platta. Detta skapar lite av banan karaktär, då det under golfrundan kan variera en del, ibland är man ute på ett öppnare och flackare parti, sedan fortsätter det med några hål av parkkaraktär för att efterföljas av några skogshål. Bra variation med andra ord som förhöjer hela upplevelsen. Banan är inte så tuff när det gäller längden, däremot rekommenderar vi att man spelar lite taktiskt och använder flera klubbval från tee, då vi anser att den är ganska teknisk på sina håll. Framförallt de mer smala hålen bör planeras, här kan det vara svårt att finna bollar som inte landat riktigt där man tänkt sig. Ruffen på dessa hål består ibland av täta träd, buskar och en del stenrös. Banan består inte av speciellt mycket vatten, även om man spelar runt några dammar på vissa delar av golfbanan. Å andra sidan ger dessa hål även en chans för den djärve att spara något slag om man lyckas med sitt slag över vattnet. Golf Adriatic är en mycket trevlig bekantskap som även växer för varje dag man spelar den då man lär sig var man ska placera bollen från tee, som ofta är avgörande för en lyckad score då längden är överkomlig.  

 

  

 

Golf Adriatic

Antal hål 18

Bankaraktär Varierande skogs- och parkbana

Banfakta Par 72,  6359   6000   5606   5130   4706

HCP-gräns 54
Drivingrange Ja

Greenfee 5 heldagsgreenfees på Golf Adriatic

Boende

Kempinski Hotel Adriatic är ett förstklassigt boende, hotellkedjan Kempinski borgar alltid för hög kvalitet. Hotellet ligger granne med golfbanan och man kan skymta några av hålen från rumsfönstret. Vänder man blicken åt andra hållet så är utsikten än mer hänförande med det klarblå Adriatiska havet och den pittoreska staden Piran på andra sidan havsviken. Mer Kroatien än detta kan det knappast bli! Redan vid lobbyn får man en känsla av att detta hotell är något extra, där man möts av en pampig entré med panoramafönster mot havet och porlande vattenfall. Kempinski Hotel Adriatic innehar 186 exklusiva rum, två restauranger; restaurang Dijana inne på hotellet och även restaurang Kanova beläget direkt vid havet vid hotellets konferenscenter. Vi avnjuter våra middagar på restaurang Dijana som erbjuder utsökt Medelhavsinspirerad mat i kombination med hög servicenivå. I anslutning till restaurangen ligger lobbybaren som med humana priser ger upphov till en drink före maten för den som önskar. Rummen är likt allt det övriga av hög kvalitet. Stora och fräscha med balkong, samt gott om förvaringsutrymmen. Badrummen innefattar både separat dusch och badkar. Alla rum har gratis WI-FI som fungerar bra. Självfallet finns det, som sig bör på ett hotell av högre klass även ett SPA på hotellet, här kan man koppla av i inomhuspoolen eller kanske njuta av någon av de många behandlingar som erbjuds (mot tillägg). Utomhuspoolen ligger på innergården dvs. mot havssidan och här finns även en pool-bar (öppet under sommarsäsong). En sak som inte bör missas om är hotellets egna beach club som ligger vid konferenscentrat, här är det sagolikt vacker med klarblått vatten för den som vill doppa sig i havet.  

 

  

  

Kempinski Hotel Adriatic

5-stjärnigt strand- och golfhotell
Läge 500 meter från golfbanan. 400 meter från stranden
Rum 186.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspooler, tennis, strand, spa, restauranger och barer.
Pension 7 frukostar och 5 middagar.

Wifi På Kempinski Hotel Adriatic ingår fritt wifi på hotellrummet och i allmänna utrymmen.

 

Viktig information!

En "City Tax" tas ut från alla hotellgäster i Kroatien. Skatten är €1 per person per övernattning. Skatten läggs på din slutnota och betalas till hotellet vid utcheckning.

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


 

Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 5 middagar, 5 heldagsgreenfees, flyg,

flygskatt, flygplatstransfer, service av vår personal på plats. 

 

Lägsta pris: 11.995:-Vädret just nu

+24.9 °C

 
Klimat