Parco de' Medici - Vårt äldsta resmål

Parco de’ Medici och Sheraton Parco de' Medici Rome Hotels överlägsna läge gör att du kan spela golf på förmiddagen och sedan ta hotellets shuttle-bus direkt in till centrala Rom. Det blir inte enklare och smidigare.

Allmänt

Världsstaden och den eviga staden Rom är självklart ett måste när du bor på Parco de’ Medici. Golfanläggningen är i det närmaste perfekt placerad i närhet av stadens enorma utbud, men ligger ändå ostört. Här kan du spela golf på förmiddagen och sedan sätta dig på hotellets shuttle-bus direkt in till närheten av Piazza Venezia i centrala Rom. Resan tar 25 minuter, kan det bli smidigare? Rom är en helt fantastisk stad, som knappt går att beskriva med ord. Vi arrangerar därför en guidad tur, som tar dig ett par tusen år bakåt i tiden om du så önskar. Roms centrum är förhållandevis litet och du kan med lätthet promenera mellan kända sevärdheter som Colosseum, Forum Romanum och Fontana di Trevi.

 

  

 

Parco de' Medici

Golfvärd Ja

Golf Academy Nej. Läs mer om Golf Academy.

Avstånd golfbana 0 m
Avstånd Rom 15 km, shuttle-bus flera gånger per dag till en mindre kostnad
Avstånd flygplats Fiumicino Airport 10 km

Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Golf

Parco de’ Medici är en parkbana med 27 utmanande hål, med hotell anslutning till banan. Banan är ritad av italienaren Massimo Manelli, men tack vare att Jim Fazio var med i designarbetet går banan i amerikansk stil med ganska mycket vatten, stora greener och läckert utlagda bunkrar. Hålen är inte överdrivet långa, men alla är utmanande – antingen genom välplacerade bunkrar eller vattenhinder. Greenområdena är väldesignade med snabba och lagom ondulerade greener. Låghandicaparen trivs med de utmanande greenområdena där varje attack på flaggan kräver precision. Medel- och höghandicaparen har å andra sidan ofta stora ytor att landa bollen på, och kan njuta av de vackra vattenhinderna och den utsökta kvaliteten. Det finns flera fina hål som aspirerar på att vara signaturhål men hål nr 18 är lite speciellt. Det är ett svagt dogleg där man riskerar att hamna mitt i en antik romersk gravplats (fri dropp). Inspelet är nervkittlande då greenen syns från klubbhuset och omgärdas av både vatten och bunkrar. 18-hålsbanan är som sagt en utmaning att spela. Percorso Rosso, 9-hålsbanan, är något kortare och ett bra komplement till den lite mer utmanade mästerskapsbanan. Det är tur att vi har bakat in obegränsad greenfee i resans pris. Det här är en bana du vill spela om och om igen!
 

  

 

Parco de' Medici

Antal hål 18+9
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71  5908   5200 

Percorso Rosso, Par 35  2743   2408 
Banor i närområdet 11
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Greenfee Obegränsad greenfee

 

Boende

Sheraton Parco de' Medici Rome Hotel ligger vägg i vägg med golfklubben, håller god 4-stjärnig standard och har en italiensk prägel på inredningen som ger en varm och intim känsla. Här finns ett flertal restauranger och barer och som Golf Plaisir-gäst har du självfallet rabatterade priser i både restaurang och bar. Hotellet består av tre delar. Vanligtvis bor vi i den nyare delen, vid 3:ans green, cirka 10 minuters promenad från klubbhuset, men undantagsvis bor vi även i den äldre delen intill klubbhuset. Söker du alternativ till hotellets restaurang finns det ytterligare ett par matställen inom gångavstånd. Om du nu inte vill åka in till centrala Rom vill säga! Tack vare hotellets shuttle-bus tar du dig smidigt fram och tillbaka och kan verkligen njuta av både storstad och lugnet på Parco. Parco de’ Medici är en klassiker, som många återvänder till – år efter år.
 

  

 

Sheraton Parco de' Medici Rome Hotel

4-stjärnigt hotell.

Läge Vid golfbanan. Behagligt avstånd till både flygplats och centrala Rom.

Rum 320 + 301+ 298 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork, Internet

Faciliteter Restaurang, lunchrestaurang, bar vid klubbhuset, shuttle-bus till Piazza Venezia i centrala Rom flera gånger om dagen i mån av plats, gym.

Pension Frukostpension.

Omdömen

Omdömen från Tripadvisor

Omdömena nedan baseras på enskilda resenärers inlägg hos Tripadvisor (konsumentsida för resor och hotell). Dessa resenärer kan ha rest med annan arrangör eller individuellt. Golf Plaisir tar inget ansvar för innehåll eller bedömningar.

 

Nedan finner du först omdömen från hotellen och längre ner på sidan omdömen för golfbanan.


 

Video

Weekend

I prisexemplen nedan till Parco de Medici ingår:

- Boende i dubbelrum i resp. antal nätter

- Dagsgreenfee i samma antal som övernattningar

- Frukostpension

- Service av vår personal på plats

 

Flygresa samtTransfer flygplats-hotell ingår ej.

 

Fullständigt paket med aktuellt pris får du vid bokningstillfället.

 

För bokning ring 08 - 505 759 00

 

Alla priser nedan är lägsta pris/person.

Antal nätter/greenfees 1 sep - 31 okt 1 nov - 15 mar 16 mar - 31 maj
3 nätter, 3 greenfees 4.395:- 3.695:- 4.495:-
4 nätter, 4 greenfees 5.395:- 4.595:- 5.695:-
5 nätter, 5 greenfees 6.495:- 5.495:- 6.795:-

 

Tillägg och rabatter Enkelrumstillägg 3-bäddsrabatt Extra greenfee Middagstillägg
3 nätter från 795:- - 85:- På förfrågan N/A
4 nätter från 995:- - 115:- På förfrågan N/A
5 nätter från 1295:- - 145:- På förfrågan N/A

Boka

 

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum med frukostpension, obegränsad greenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd.

 

Lägsta pris: 11.995:-


 
Vädret just nu

+30.7 °C


Klimat