Kreta, Hersonissos

Greklands största ö är den sydligast belägna och den mest populära bland de hundratusentals turister som årligen besöker den grekiska övärlden. Ön har också en riktigt läcker golfbana som vi tror kan bli en mycket positiv överraskning för dig som väljer Kreta för nästa golfsemester.

Allmänt

Kreta har verkligen allt; perfekt klimat, underbara stränder, fantastisk mat, hänförande vacker natur, intressant historia och vänliga människor. På den västra delen av ön, i bergen ovanför Hersonissos, ligger öns enda 18 håls golfbana. En bana som i sig är en god anledning att besöka Kreta.
Vårt hotell Lyttos Beach ligger i Analipsi strax väster om Hersonissos centrum. Härligt läge direkt på stranden med endast tio minuters transport upp till golfbanan. Lyttos Beach är ett stort hotell med flera byggnader i en stor trädgård längs med strandpromenaden. Här trivs barnfamiljer sida vid sida med soldyrkare, sportnördar och från och med nu även golfare.
Några minuters promenad längs strandpromenaden från Lyttos Beach ligger själva byn Analipsi med ett par trevliga Tavernor, affärer och barer längs huvudgatan. Centrum av Hersonissos med sin charmiga restaurangfyllda hamnpromenad ligger några minuters taxiresa bort: Till staden Heraklion med sitt gytter av gågator, sin marknad och allsköns butiker tar taxiresan en dryg kvart.
En semester på Kreta är inte komplett utan ett besök på Knossos. En av världens mest omfattande arkeologiska utgrävningar ger en spännande inblick i hur livet tedde sig i den Minoiska kulturen för flera tusen år sedan. Även det arkeologiska muséet inne i Heraklion är värt ett besök för den historieintresserade.

 

  

 

Kreta, Hersonissos

Golfvärd Ja

Golf Academy Nej. Läs mer om Golf Academy.
Banor i närområdet 1
Avstånd flygplats Heraklion Airport 20 km
Närmaste stad Hersonissos 3,8 km

Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Golf

Kretas enda 18-hålsbana, Crete Golf Club, öppnade 2003 och var redan vid öppnandet ett litet mästerverk. Den engelska designern Bob Hunt skapade en bana som verkligen är anpassad till naturen. Hålen slingrar sig fram i den kuperade terrängen, emellanåt i lummig parkmiljö och på andra håll längs karga raviner eller bergväggar. Resultatet blev en tämligen tuff och smal golfbana som blev i svåraste laget för de semestergolfare för vilka den byggdes. Banan stängdes under ett år för ombyggnad. Några hål genomgick mer omfattande förändringar men generellt breddades fairways och semiruffar, en del nya tee´s anlades även. Hösten 2015 var arbetet klart och vi möter nu en ny Crete Golf Club som fortfarande är magiskt vacker men mer anpassad till en medelhandicappares spelnivå. Layouten och karaktären är samma som tidigare med variationen av lummig parkgolf och karga raviner. Finishen är fortfarande av högsta klass och vyerna är lika bedårande. God spelstrategi och raka slag premieras fortfarande över slaglängd. Crete Golf är en bana du vill spela om och om igen för att ta revansch på de där hålen som ser så lätta ut, men stjäl så många av dina slag. Det finns flera potentiella signatur hål då banan har extremt vackra vyer. Det som etsar sig fast är främst att alla fyra par 3-hål på banan både är bra och vackra. Hål nr 6 är en tuff par 3:a som är vår favorit.
I samband med ombyggnationen av banan gjordes en rejäl ansiktslyftning av övriga faciliteter och Crete Golf ståtar nu med ett magnifikt klubbhus, en förstklassig restaurang, en välsorterad shop och en utomordentlig träningsanläggning.
 

  

 

Crete Golf Club

Antal hål 18

Bankaraktär Delvis kuperad parkbana
Banfakta Crete Golf Club, Par 71 för herrar, Par 70 för damer Längd: 5831   5484   5012   4407

Hcp-gräns 54

Drivingrange Utslag från gräs.

Banarkitekt Bob Hunt

Greenfee 5 st 18-hålsgreenfee

Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Boende

Vårt hotell Lyttos Beach ligger i Analipsi strax väster om Hersonissos centrum. Härligt läge direkt på stranden med endast tio minuters transport upp till golfbanan. Lyttos Beach är ett stort hotell med flera byggnader i en stor trädgård längs med strandpromenaden. Här trivs barnfamiljer sida vid sida med soldyrkare, sportnördar och från och med nu även golfare.
Anläggningen har likt de flesta på Kreta fokus på sol och badturister men här finns också en mängd faciliteter för de sportintresserade. Ett stort tenniscenter med 15 banor som varje höst och vår står värd för en internationell tennisturnering. Har du tur klan du här få se framtidens stjärnor kämpa om sina första ATP-poäng. Här finns en också pool av olympiska mått, fotbolls- och volleybollplaner, ett kostnadsfritt gym, ett cykelcenter som hyr ut cyklar och erbjuder guidade turer för såväl noviser som erfarna. Söker du avkoppling istället för aktivitet efter golfen så finns ett Spa med allehanda behandlingar till överkomliga priser.
I buffetmatsalen serveras grekiska och internationella delikatesser. Rikligt med förrätter, sallader och desserter samt ”open kitchen” där färska råvaror tillagas medan du väntar.  À la carte restaurangen ”Zorbas” håller öppet under högsäsong och erbjuder äkta tavernakänsla nere vid strandkanten. Flera barer med underhållning från ett entusiastiskt animation team. Inom anläggningen finns också en välsorterad supermarket.
 

  

 

Lyttos Beach

4-stjärnigt hotell

Läge: På stranden

Rum: 365, Alla rum med AC, safebox, hårtork, strykjärn mm.

Faciliteter: Utomhuspooler, restauranger, barer, tennis, cykling, mm.

Pension: 7 frukostar och 7 middagar. Fri dryck enligt hotellets All-Inclusive meny.

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 7 middagar, fri dryck på hotellet, 5 st heldagsgreenfee inkl transfer, flyg, flygskatt, flygplatstransfer, service av vår golfvärd.
 

Lägsta pris: 12.495:-Vädret just nu

+28.4 °C


Klimat