Costa Navarino - En av Europas absolut bästa resorter

Costa Navarino är nog det bästa vi sett på länge! Längst ut på Peloponnesos där det är som vackrast ligger denna nybyggda resort, med två sanslöst fina golfbanor. Äntligen har Grekland en riktig superanläggning!

Allmänt

Den store grekiska skeppsredaren Vasilios Konstantakopoulos hade en pojkdröm  - drömmen var att på ålderns höst återvända till sin vackra födelseort och bygga den totala semesteranläggningen med tillhörande golfbanor. Har man en stor dröm så kostar det också. Det krävdes 1600 olika kontrakt för att köpa 2500 hektar land längst kusten, men nu är drömmen sann - Costa Navarino är ett flaggskepp (om uttrycket tillåts) värdig en skeppredare av Vasilios kaliber. Allting på Costa Navarino andas kvalitet, valet av plats, hotellkedjor, banskötsel av Troon Golf, golfbanedesign av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr är genomtänkta val för att hålla högsta kvalitet. Nu erbjuder Costa Navarino så mycket mer än bara golf och kungligt boende. Hela kustlinjen kryllar av små mysiga vikar och den kulturintresserade lär få fullt upp! Regionens kulturarv spänner över 4500 år och på nära håll finner man Neolitiska bosättningar, Mykenska palats, Bysantinska kyrkor och medeltida slott.
Kan det bli bättre? Ja, kanske det. Det har redan börjat projekteras för fler golfbanor och fler hotell... 

 

  

 

Costa Navarino

Golfvärd/pro Ja

Golf Academy Ja Läs mer om Golf Academy.
Banor i närområdet Costa Navarinos två banor
Avstånd flygplats Kalamata Airport 48 km
Närmaste stad Kalamata 52 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Golf

Costa Navarino har i nuläget två 18-hålsbanor, The Dunes course och The Bay course. Alldeles intill det högklassiga hotellet ligger Dunes Course som är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan ligger naturligt utlagd i den typiska grekiska naturen med oliv- och citrusodlingar. Flera hål går längs en liten flod som slingrar sig fram genom området och närheten till havet är slående. Det finns många fantastiska golfhål men signaturhålet är nog ändå hål 2. Panoramautsikten från tee ned mot havet gör denna par 4:a till något alldeles extra. Det finns fem par 5-hål och fem par 3-hål vilket inte är så dumt då den långtslående kan få några bra birdiechanser och den med lite högre handicap ofta kan få bra med poäng på par 3-hålen. Golfbanan har redan fått mängder med utmärkelser men själva verkar de mest stolta över att vara med i TV-spelet Tiger Woods 2011 tillsammans med bland annat Pebble Beach och St Andrews.
Den andra banan Bay Course ligger 7 km från hotellet (fri transport) och är designad av ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. Bay ligger fantastiskt vacker med utsikt över havet på de allra flesta hålen.  Spelar man banan på eftermiddagen så får man garanterat uppleva kanske en av de vackraste solnedgångarna som finns. Denna bana är lite kortare och kan upplevas som lite mer teknisk, banan premierar ofta den som planerar sitt spel bra. På Bay Course är golfbil obligatoriskt och ingår i resans pris. Efter att verkligen njutit av den underbara golfen så kan det vara skönt att veta att det 3500 kvm stora klubbhuset som ligger vid Dunes course har en härlig terrass. Där blir man lätt sittande och njuter av utsikten över golfbanan och hela regionen. 
 

  

 

Costa Navarino Golf

Antal hål 36

Bankaraktär Seaside-/Parkbana
Banfakta The Dunes Course, Par 72, Längd: 6177   5853   5455   4959

Banfakta The Bay Course, Par 71 Längd: 5614   5232   4825   4408

Hcp-gräns 54

Drivingrange Utslag från gräs.

Banarkitekt Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.

Greenfee 5 st 18-hålsgreenfee

Observera På Bay Course är det obligatoriskt med golfbil. Från och med hösten 2015 är del i golfbil inkluderad i våra resor vid spel på Bay Course.
 

Scorekort The Dunes Course

Scorekort The Bay Course

Låneklubbor

Låneklubbor på Costa Navarino

När du reser till Costa Navarino kan du lämna dina golfklubbor hemma. Här kan du nämligen låna bra klubbor helt kostnadsfritt under din vistelse. Costa Navarino har ca 150 set för utlåning, detta betyder att du enkelt kan spela med klubbor som passar just dig. Observera att förbokning klubbor krävs.

 

Du kan välja mellan följande klubbor:

 

Taylor Made, Ladies Graphite R/H
Taylor Made, Ladies Graphite L/H

Taylor Made, Men Medium Graphite R/H
Taylor Made, Men Regular Graphite R/H 1 Inch Longer
Taylor Made, Men Regular Graphite L/H

Taylor Made, Men Stiff Graphite R/H
Taylor Made, Men Stiff Graphite L/H
Taylor Made, Men Regular Graphite R/H
Taylor Made, Men Steel Regular R/H
Taylor Made, Men Steel Stiff R/H
Taylor Made, Men Steel Stiff L/H

På Costa Navarino kan du kostnadsfritt låna

klubbor från TaylorMade under din vistelse.

Boende

Det finns två lyxhotell på området och vi bor på Westin-hotellet som ”bara” är 5-stjärnigt. Westin Costa Navarino är en resort av riktigt hög klass där det råder en skön och avslappnad golfkänsla. Det finns en mängd olika restauranger på området, som bjuder på allt från Italiensk till Japansk mat, som såväl lokala läckerheter på den populära restaurangen Moria. Hotellet har en gedigen Spa-anläggning med inriktning på Anazoe som är behandlingar som bygger på uråldrig visdom och modern vetenskap. Det finns givetvis även en uppvärmd inomhuspool för den som inte vill bli masserad och insmord i olivoljor och föryngrande örter. För den som fortfarande är pigg efter dagens golfspel finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter. Varför inte avsluta dagen med tennis, squash, bowling eller en cykeltur?
 

  

 

The Westin Costa Navarino

5-stjärnigt hotell

Läge: På The Dunes Course, vid havet

Rum: 445, Alla rum med AC, både dusch och badkar, safebox, minibar, hårtork, strykjärn mm. Det finns möjlighet att uppgradera sitt boende till rum med havsutsikt.

Faciliteter: Inomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, tennis, cykling, spa, gym mm.

Pension: 7 frukostar och 5 middagar

 

 

Video

Presentation av The Westin Costa Navarino

 

Presentation av Costa Navarino, The Dunes Course

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar och 5 middagar, 5 st 18-hålsgreenfee, del i golfbil vid spel på Bay Course, flyg, flygskatt, flygplatstransfer, service av vår golfvärd och pro.
 

Lägsta pris: 14.995:-Vädret just nu

+27.1 °C


Klimat