Ajman, Al Zorah

Al Zorah är det senaste tillskottet av toppbanor i Förenade Arabemiraten och här har den tidigare storspelaren och numera designern Jack Nicklaus verkligen skapat något alldeles unikt. Ajman, det minsta Emiratet, tar nu upp kampen om Dubais golfare då det bara är 20 minuter från flygplatsen och 30 minuter till Dubai downtown.

Allmänt

Al Zorah ligger i det närmaste perfekt för en avkopplande golfsemester. Det är skönt att ha storstadsmetropolen Dubai på en halvtimmas avstånd och bo direkt vid stranden utan att betala en förmögenhet. Det nyöppnade Fairmont-hotellet är kedjans riktiga flaggskepp och kan mäta sig standardmässigt med många av Dubais strandhotell. Al Zorah Golf är också det senaste tillskottet av toppbanor i Förenade Arabemiraten och golfbanor designade av Jack Nicklaus brukar inte göra någon golfare besviken. Som ni märker är Al Zorah är inte bara en nyhet i Golf Plaisirs satsning på Förenade Arabemiraten utan över lag en ny och spännande destination.

 

  

 

Al Zorah

Golfvärd Ja.
Banor i närområdet 1
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 36 km
Avstånd golfbana 12 minuter, transport ingår på fast tid.

Närmaste stad Ajman 0 km, Dubai 48 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.

Golf

Jack Nicklaus nya skapelse Al Zorah är något extra och var omtalad redan innan den öppnade som en av de nya toppbanorna i Förenade Arabemiraten. Golfbanan ligger i anslutning till ett mangroveträsk där tidvattnet ömsom fyller på med vatten eller torrlägger området. Det är fascinerande att se när tidvattnet sakta sipprar fram och fyller på banans vattenhinder. Från det tillfälliga klubbhuset åker man över en träbro genom delar av mangroveträsket och har möjlighet att se både flamingos och andra fåglar som livnär sig där. Golfbanan är snyggt designad och har en öppen layout utan att det känns som att man spelar på ett fält. Greenerna är snabba, jämna, delvis ondulerade och vaktas av strategiskt utlagda bunkrar med kritvit sand. Flera tees är häftigt uppbyggda öar ute i vattnet och har blivit ett signum för banan. Utslagen för hål 7 och 9 sammanstrålar och där ligger tees som ett pärlband av öar på rad åt båda hållen. Detta är snyggt och ger en tydlig karaktär till banan och dessutom är 7:an kanske ett av de häftigare hålen på hela banan. Banan är helt ny och öppnade så sent som i december 2015, men trots detta håller banan toppkvalité. Det tillfälliga klubbhuset är ganska litet och trevligt men de är noga med att påpeka att det är provisoriskt och det riktiga klubbhuset ska ligga mitt på banan i anslutning till det väl tilltagna träningsområdet.  

 

     

 

Al Zorah Golf Club

Antal hål 18

Bankaraktär Ökenbana
Banfakta Par 72,   6524   5935   5525   4808

HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs

Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan och då ingår golfvagnar.

 

Scorekort, Al Zorah

Boende

Fairmont Ajman är hotellkedjans senaste flaggskepp i Förenade Arabemiraten. Hotellet har, med sina 14 våningar, en dramatisk och spännande arkitektur. Lobby och gemensamma ytor är storslagna och lyxiga med en touch av österländsk mystik. Hotellet ligger direkt vid stranden så det är bara att ta hissen ned och börja dagen med ett dopp i det varma vattnet. På hotellet finns allt man kan förvänta sig av ett 5-stjärnigt hotell i denna del av världen. Buffén håller högsta internationella standard med ett både bra och brett utbud av mat från alla världens hörn. Ingen kommer att gå hungrig från restaurangen. Hotellet ligger perfekt, 15 minuter från golfbanan, 20 minuter från flygplatsen, 30 minuter från Dubai och 0 meter från den privata stranden.

 

  

 

Fairmont Ajman

5-stjärnigt hotell
Läge På stranden i Ajman, ca 15 minuter från golfbanan (transport ingår)
Rum 252 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Utomhuspool, Spa, restauranger, barer, café, m.m.
Pension 7 frukost och 6 middagar.

Övrigt

Vår hemvist Ajman erbjuder främst strandliv och enklare shopping och om ni vill förkovra er i det lokala så kan vi rekommendera Ajman Museum. Närheten till Dubai är slående. Endast 30 minuter bort finns en uppsjö av sevärdheter och upplevelser för den som vill. Passa på att utforska och få en överblick av Dubai från världens högsta byggnad Burj Khalifa. Direkt i anslutning ligger enorma Dubai Mall och fantastiska Dubai Fountain. Missa för allt i världen inte det storslagna vattenspelet. En båttur i en klassisk Dhow på the Dubai Creek samt ett besök i guld eller krydd-souken brukar vara uppskattade. Dubai Marina Yacht Club är ett trevligt ställe att flanera på, titta på de enorma båtarna och stanna på något av de många caféerna eller slinka in på en av de många restaurangerna. Innan man lämnar Dubai bör man även ha sett Burj Al Arab med sin karaktäristiska segelform som anses vara världens enda 7-stjärniga hotell.

Video

The Dubai Mall & The Dubai Fountain

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum med 7 frukostar & 5 middagar, 5 greenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd.

 

Lägsta pris: 18.495:-Vädret just nu

+37.4 °C