Westin Abu Dhabi

Westin Abu Dhabi är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De två toppbanorna Abu Dhabi Golf Club med den magnifika falken som klubbhus och Saadiyat kommer inte att göra någon besviken.

Allmänt

Race to Dubai har verkligen satt Förenade Arabemiraten på golfkartan. Alla tävlingarna i ”Desert Swing” på Europatouren erbjuder absolut bästa tänkbara förutsättningar både väder- och golfmässigt. Deltävlingen på Abu Dhabi Golf Club har blivit en modern klassiker då tävlingen funnits med i programmet sedan 2006.
Det karaktaristiska klubbhuset utformat som en falk kan inte ha undgått någon och vakar över både 9:e och 18:e green. Tillsammans med det smakfulla Westin-hotellet som ligger direkt i anslutning till det maffiga klubbhuset är detta verkligen en förstklassig golfresort. Det är ofta detaljerna som gör helheten och här snålar man inte på något – rangebollarna är snyggt upplagda i pyramider, banan är i det närmaste manikyrklippt och den fantastiska buffén på hotellet innehåller något för alla smaker. 

 

  

 

Westin Abu Dhabi

Golfvärd Ja.

Golf Academy Nej. Läs mer om Golf Academy.
Banor i närområdet 3

Avstånd flygplats Dubai International Airport, 134 km
Avstånd golfbana 0 m

Närmaste stad centrala Abu Dhabi 20 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.

 

Golf

Det är utan tvekan med viss spänning som man går den korta sträckan mellan Westin-hotellet och det falkformade klubbhuset. Det måste vara ett av världens mest speciella klubbhus och även mest fotograferade. Väl inne i klubbhuset under falkens vingar så är det stort och flådigt men det finns även en mindre och mysigare bar på andra våningen. Faktum att det är tre våningar kanske säger något om storleken. Golfbanan består av den kända mästerskapsbanan men det finns även en riktigt bra 9-hålsslinga som är elupplyst. Detta är den tyska stjärnspelaren Martin Kaymers favoritbana och det kanske inte är så konstigt med tanke på att han vunnit här hela tre gånger. Abu Dhabi GC är en populär och omtyckt bana och många av tourspelarna lovordar Peter Harradine som varsamt lagt ut en fantastisk parkbana med strategiska vattenhinder och bunkrar. I ett tidigare ökenlandskap så förväntar man sig inte att det ska vara många vattenhinder men här är det inte mindre än 7 saltvattensjöar. För medelgolfaren kan allt prat om tourbana upplevas som lite avskräckande men en bra och modern golfbana har flera olika tees som gör banan mänsklig även för oss amatörgolfare. Den utmärkta finishen gör att ni alltid kommer att ha bra lägen och bollen känns nästan peggad på den perfekta fairwayen. Greenerna är jämna och snabba men inte närmelsevis som de presenteras under Europatourtävlingen. Ni kommer däremot känna en viss anspänning när ni spelar upp mot 18:e green och den mäktiga falken stirrar på era inspel och avslutande puttar. 9-hålsslingan är en fullängdsbana och är ett mycket bra komplement till mästerskapsbanan då den även är elupplyst. Har man inte spelat kvällsgolf tidigare så kommer ni att uppleva det när ni är på plats.

 

        

 

Abu Dhabi Golf Club

Antal hål 27

Bankaraktär Ökenbana med parkkaraktär

Banfakta Par 72 6803   6148   5714   5285

HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs

Greenfee 3 greenfees ingår på Abu Dhabi Golf Club. Under två dagar startar vi på eftermiddagen och spelar 9 hål på mästerskapsbanan för att avsluta med de sista 9 hålen (19-27) i elbelysning. Den tredje dagen spelar vi mästerskapsbanan med start på förmiddagen.

Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan. 


Saadiyat Beach Golf Club är den andra banan i vårt greenfeepaket. Det är även här Troon som vårdar banan med omsorg vilket är en tydlig kvalitetsstämpel. Den gamle kände storpelaren och nu banarkitekten Gary Player har tagit tillvara på de yttre förutsättningarna och banan ligger läckert utlagd längs med Persiska Vikens kust med stora wasteland-områden och både många och spektakulära bunkrar. Ett ovanligt inslag på Saadiyat Beach är att det finns gott om gazeller på golfbanan och i vattnen kan man se både delfiner och sköldpaddor. Sannolikt får du även glimt av någon falk i luften också.
Har ni inte fått nog av golfupplevelser så finns även spektakulära Yas Links i närheten. Yas Links, som är den högst rankade banan i Förenade Arabemiraten, utmärker sig som en ”konstgjord linksbana i öknen”. En härlig utmaning och oförglömlig upplevelse med ett stort antal hål längs med en enorm lagun med azurblått vatten.

 

  

 

Saadiyat Beach Golf Club

Antal hål 18

Bankaraktär Öken/Links

Banfakta Par 72,   6646   6157   5479   5285

HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs

Greenfee 2 greenfees ingår på Saadiyat med start på förmiddagen.

Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.

Boende

Westin Abu Dhabi ligger granne med den mäktiga falken som utgör klubbhuset på Abu Dhabi Golf Club. På hotellet råder en avslappnad atmosfär med en golfig känsla och på rangen direkt utanför hotellet ligger rangebollarna prydligt upplagda i pyramider. Hotellet är stort men smälter väl in i kombination med klubbhuset. Hotellet lyxigt men inte överdådigt. Rummen är klassiskt stramt inredda, de är rymliga utan att vara enorma (45 kvm). Klassen på ett hotell visar sig ofta när man äter buffén. I bufférestaurangen Fairways är sushin lite bättre, lite generösare med skaldjur och en enorm variation av väl utvalda rätter från alla världens hörn. Buffén är internationell och riktigt bra. Det finns givetvis fler restauranger men buffén är det som ingår i vårt paket. Huvudbaren är Lemon & Lime Lounge som ligger direkt anslutning till den väl tilltagna lobbyn. Det finns givetvis gym, spa och två pooler, en bad- och relaxpool samt en 25 meters motionspool. Hotellet ligger en bit från stranden och för den som vill bada i havet kan vi varmt rekommendera hotellets beach club Saadiyat Beach Club, som är väl värd ett besök.

 

  

 

Westin Abu Dhabi

5-stjärnigt hotell
Läge På golfbanan Abu Dhabi
Rum 172 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Utomhuspool, Spa, restauranger, barer, café, m.m.
Pension 7 frukost och 6 middagar.

 

Viktig information!

I emiratet Abu Dhabi tar man sedan den 1 juni 2016 ut en turistskatt från alla hotellgäster. Denna skatt är på 15 AED per rum per natt. Skatten läggs på er rumsnota och betalas till hotellet vid utcheckning.

 

Övrigt

Det finns två andra toppbanor i närheten. Yas Links och Saadiyat Beach GC men staden Abu Dhabi erbjuder mycket mer än bara golf. Två stora sevärdheter är Shejk Zayed-moskén och Ferrari World. Moskén är enormt stor och vacker. Den rymmer 40 000 personer och har världens största handknutna arabiska matta. Ferrari World är något för motorfantaster men även de som gillar nöjesfält. De har bland annat världens snabbaste berg- och dalbana. Är man en riktig motorfantast så ligger Formel 1-banan inte långt därifrån. För den som gillar att flanera i stora shoppingcenter så finns bland annat Yas Mall.  Abu Dhabi är just nu det mest expansiva Emiratet och har givetvis en fantastisk skyline med ett antal arkitektoniskt intressanta skyskrapor/byggnader. Vill man besöka världens högsta byggnad Burj Khalifa så ligger Dubai bara en timme bort.

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

7 nätter i dubbelrum med 7 frukostar & 5 middagar, 5 greenfee, flyg, flygskatt, transport av golfbag, flygplatstransfer, service av vår golfvärd.

 

Lägsta pris: 17.995:-Vädret just nu

+43.6 °C


Klimat