Dominikanska Republiken, Playa Dorada

Det var här längs Puerto Platas kust som Dominikanska Republikens position som semesterparadis föddes. Numera så är Punta Cana den hetaste orten och där finns mängder av golfbanor och de 5-stjärniga hotellen ligger som ett pärlband längs kusten. Playa Dorada Golf är den enda 18-hålsbanan i området och Robert Trent Jones skapelse från 1976 har åldrats med värdighet och håller fortfarande. Golf, värme och vackra stränder har alltid varit ett vinnande koncept.

Allmänt

Det var här längs Puerto Platas kust som Dominkanska Republikens position som semesterparadis föddes. Numera så är Punta Cana den hetaste orten och där finns mängder av golfbanor och de 5-stjärniga hotellen ligger som ett pärlband längs kusten. Playa Dorada Golf är den enda 18 håls banan i området och Robert Trent Jones skapelse från 1976 har åldrats med värdighet och håller fortfarande. Golf, värme och vackra stränder har alltid varit ett vinnande koncept.

 

  

 

Playa Dorada

Golf Academy Nej
Golfvärd Ja
Banor i närområdet 1 st.

Avstånd golfbana Ca 500 meter till klubbhuset.

Avstånd flygplats Gregurio Luperion International Airport, 16 km.

Närmaste stad Puerto Plata, ca 10 minuter med taxi

Arrangemang Tävlingar, utflykter m.m.

Passregler Vid resor till Dominikanska Republiken måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Dominikanska Republiken.

 

Viktig information!

Den Dominikanska staten tar ut en skatt (tourist card) från alla som besöker landet. Detta Tourist Card kan förköpas på den Dominikanska Ambassaden, alternativt köpas på flygplatsen vid ankomst till landet.

Priset för ett Tourist Card är 10 USD per person.

Läs mer om denna skatt här

Golf

Bara några minuters promenad från hotellet ligger Playa Dorada Golf. Banan är från 1976 och det är nog klubbhuset också som är charmigt men lite slitet. Från klubbhuset har man första parkett om man vill studera andras inspel på det minst sagt svåra 18:e hålet. Robert Trent Jones Sr har ritat banan och som vanligt har han gjort ett gediget arbete och banan har åldrats med värdighet. Layouten är klassisk för den tiden, fairways är relativt breda och inte så ondulerade som många nyproducerade golfbanor. Ruffen är obefintlig och greenområdena är genomgående väl vaktade av strategiska bunkrar och en hel del vatten. Banan har ett antal hål där man kan skymta havet och det ger en skön känsla och det är lite förvånade att de inte kapar några träd så att havet får mer utrymme. De flesta hålen är separerade av väl utväxta träd som ger en lummig känsla. Banan är lätt att gå och har inge stora höjdskillnader. Det är lätt att hitta bollen då ruffen är obefintlig och man kan sakna en tydligare klippning med semiruff och en något mer bestraffande ruff när man slagit riktigt snett. Finishen är bra men det finns skönhetsfläckar främst mellan tee och fairway. Banan är både rolig, bra och utmanande men gör man en jämförelse med Teeth of the Dog eller en del andra av de banor som man pumpat in 100-tals miljoner i utanför Punta Cana så är det en klass skillnad. Playa Dorada är en bana som växer och blir om möjligt bättre och bättre för varje runda. Det brukar vara så med banor som har en bra layout och den är omväxlande så det är ingen risk att man ledsnar på den. Det finns flera tuffa hål och många rundor kommer att avgöras på slutet av rundan där 17 är en tuff par 3:a med vatten och bunkrar och 18 är en svår par 5:a där man verkligen måste hålla tungan rätt i mun vid inspelet till greenen. Det är caddie krav på banan och det är något som vi svenska är lite ovana vid men faktum att man kan få mycket hjälp och tjäna både ett och två slag om man litar på sin Caddie. Det är kutym med dricks på ca 10$/18-hål.
Det finns två andra golfbanor och det är ca en och en halv timmes transfer till dessa banor. Playa Grande som är en fantastisk nyrenoverad golfbana har varit rankad som en av Karibiens bästa golfbanor. Playa Grande är stängd för greenfeespel om man inte bor på resorten som hör till banan. Den andra banan är Jarabacoa Golf Club som är en privat golfklubb som är relativt kuperad och det är en potentiell utflyktsbana för den som är intresserad.

 

  

 

Playa Dorada Golf

Antal hål 18

Bankaraktär Park-/Seasidebana

Banfakta Par 72,  6156   5741   5390   4864 

Bandesigner Robert Trent Jones Sr.

Hcp-gräns 54
Drivingrange Ja
Greenfee 8 greenfees på Playa Dorada

Boende

Gran Ventana är ett klassiskt 4-stjärnigt hotell i karibisk stil. Det är luftigt och öppet med fokus på ett centralt placerat poolområde och naturligtvis stranden. Det finns flera pooler och som på de flesta All Inclusive hotell så finns det barer som serverar både de som ligger och lapar sol och de som simmar runt i poolen. Stranden är mysig och man kan hitta lite skugga under de olika typerna av träd som finns innan stranden breder ut sig. Strandrestaurangen ligger strategiskt och fungerar även som ā la carte restaurang på kvällen. Rummen ligger i olika längor som utgår från receptionen och poolområdet och den spontana känslan är inte att hotellet är så stort. Vi kommer att ha de flesta av våra gäster boende i vad man kallar tysta delen som har eget poolområde utan musik och vattensporter och en liten mysig poolbar. I detta område ligger även den Italienska ā la carte restaurangen. Den tysta längan ligger lite närmare golfklubben och lite längre från stranden. Rummen är trevligt inredda och alla har balkong eller en mindre terrass. Kaklade golv och relativt små badrum förstärker den 4-stjärniga känslan. Ett stort plus är att de har en amerikansk golfkanal och är man på golfsemester så passar det rätt bra. Det finns en stor bufférestaurang där det finns mycket smått och gott att välja mellan. Det ingår även tre ā la carte restauranger i All Inclusive paketet. Det är otroligt skönt att slippa att hela tiden betala när man vill ha en läsk eller en drink. Utanför hotellet ligger ett antal butiker och några restauranger och det tar inte lång tid att gå till golfbanan. I långsamt semestertempo så tar det ca 5 minuter…   

 

  

 

Gran Ventana Hotel

4-stjärnigt strandhotell

Läge Direkt på stranden, ca 5 minuters promenad från klubbhuset

Rum 500 st. Alla rum med AC, safe, hårtork, m.m. Gratis wifi i allmänna utrymmen och på golfklubben.
Faciliteter En bufférestaurang och 3 st ā la carte restauranger och ett flertal barer. Flera olika utomhuspooler. Ett mindre gym.
Pension All-Inclusive

Wifi I hotellobbyn finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Det går även att få på hotellrummet mot en extra kostnad.

Video

Presentation av Gran Ventana Hotel

Boka

Avreseort
Avresedatum
Resande

AvreseortDestinationAvresaHemresaPris/person
Detta ingår i resan
Preliminära flygtider:
Skicka förfrågan om resan
Denna resa kan gå att beställa på förfrågan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Namn:

E-postadress:

Telefon:

Antal resenärer:


Sök resmål

Avreseort och datum

Land och resmålVad ingår i denna resa?

14 nätter i dubbelrum med all-inclusive, 8 greenfee, flyg, flygskatt, flygplatstransfer, service av vår golfvärd.

 

Lägsta pris: 16.995:-Vädret just nu

+25.6 °C


Klimat